8 Haziran 2012 Cuma

Her Şeyin Fazlası Zararlıdır!


Yayınlanan bazı raporlar bir istatistik kaynağı göstermişlerdir. Bu kaynak 10 Kasım 1993 Amerikan Tıp Birliği Gazetesi’nde yer alan “Amerika’daki ‘) ölümlerin gerçek nedenleri” raporudur. Ancak zamanında Hastalık Önleme ve Sağlık Artışı devlet bakanı yardımcısı Dr. Michael McGinnis ve Emory Üniversitesi William H. Foege tarafından hazırlanan bu raporu dikkatlice incelediğimizde obezite ile ilgili iddiada bulunmadıklarını görürüz. Dr. McGinnis ve Foege ölüm sayıları üzerinde katkısı olabilecek tüm ilgili salgın hastalık araştırmaları ve varsayımları incelemişlerdir. Listede bir numara 400.000 kişinin ölüm nedeni olarak tütündür. Listede ikinci sırada ise yılda 300.000 ölüme neden olan “rejim/egzersiz düzenleri” yer alır. Obezite listede yer almamıştır bile. Ancak şunu da akıldan çıkarmamak gerekir ki insanlar sadece ölüm korkusuyla obeziteden kurtulmak ve kilo vermek istemiyor. Bu nedenle zayıflamak isteyenlere sağlıklı bir şekilde zayıflamalarını sağlayan zayıflatıcı ilaç Lida kullanmalarını öeriyoruz. Lida hapı sağlığı riske atmadan zayıflamanızı ve zayıf kalmanızı sağlar ama mevcut bir sağlık probleminiz varsa bunun tedavisini de önceden yapmanız gerek.
Abur cuburla beslenme ve hareketsiz yaşam biçiminin obeziteye yol açabileceği yeterince belirgin olsa da davranışsal kalıpları (zayıf beslenme ve fiziksel hareketsizlik) fiziksel bir karakteristik olan obezite ile eşitlemek kesinlikle gerekçesizdir. Ancak ne yazık ki belirgin biçimde ortaya çıkan durum budur. Sayısız araştırma zayıf beslenme ve hareketsiz yaşam biçiminin bireylerin hayatında her ne kiloda olurlarsa olsunlar ters etkisi olduğunu göstermektedir. Bu nedenle bu raporun obezitenin kendisinin yılda 300.000 kişiyi öldürdüğünü destekleyecek şekilde kullanılması haksızlıktır. Dr. McGinnis ve Foege 1998 yılında New England Tıp Dergisi’nde, “Bu veriler çeşitli beslenme etkenlerinin ve çok hareketsiz yaşam biçiminin bileşik etkilerinde görülmektedir ve yalnızca obezite ile ilişkilendirilemez. Aslında çoklu beslenme ilişkili etkenlerin yüksek tansiyon, kalp rahatsızlıkları ve kanser gibi sorunlara etkisini göz önünde bulundurarak tek bir etkenin bağımsız olarak bu kadar önemli rol aldığını söylemenin zor olduğunu özellikle belirtmek isteriz” diyerek ölüm nedeni için sürekli aynı varsayımların yanlış algısını düzeltmeye çalışmışlardır.
Kısacası her ne nedenle olursa olsun vücuda ihtiyacından fazla yük bindirmek zararlıdır. Gerek yemek olsun, gerek uykusuzluk, gerek aşırı yorulma… bunların hepsi vücut için zararlıdır. Lida hapı zayıflama ilacı sizin sağlıklı bir şekilde zayıflamanızı sağlar. Yeme alışkanlığı edinmenize de yardımcı olur. Bu nedenle güvenle kullanabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder