8 Haziran 2012 Cuma

Hidrojenize Yağlar Zararlıdır!


Bu yazıyı okurken, siz Lida zayıflatıcı ilaç kullanıcılarından, bir çöp torbası almanızı, mutfak ve buzdolabınızı elden geçirmenizi, tüm ıvır zıvırı direkt olarak çöp torbasına atmanızı istiyorum. Bazen diyetle ilgili bir makalede, “Tüm yiyeceklerinizi temizleyin ve onları aşevine veya evsiz barınağına bağışlayın.” yazar. Bunu unutun! Bu yiyecekleri hiç kimse yememeli. Sizin yememeniz gerekiyorsa, bu berbat yiyecekleri neden yoksul biri yesin? Bu ıvır zıvırın sizin kendi vücudunuz veya başka herhangi birinin vücudu için korkunç ve zehirli olduğuyla ilgili zihinsel bağlantıyı kurmanızı istiyorum. Evet, bunlara para vermiş olabilirsiniz, fakat bu zarara bir son verin ve başka birinin vücudunun zehirlenmesine de yol açmayın. ATIN GİTSİN.
Bu dünyada eğer bir habis yiyecek varsa, bunlar hidrojenize yağlardır. İşlenmiş gıda endüstrisi için yaratılmış hidrojenize yağlar, cips, bisküvi, kurabiye, çörek gibi gıdaların rafta ilelebet kalmasını ve “tazeliklerini” korumalarını sağlar. Üretildikten yıllar sonra yenebilen bir kurabiyede bir problem var mıdır, bilmiyorum? Sağduyu bu soruya muhtemelen EVET diyecektir Hidrojenize yağlar, sıradan bir sıvı yağı örneğin mısır veya hurma yağı oda sıcaklığında katılaştırmak amacıyla, hidrojenle kavrulması sonucu oluşturulur. Hidrojenize yağlar, doymuş yağlar da dâhil olmak üzere bilinen herhangi bir yağ türünden daha fazla, “kötü” LDL ve trigliseritlerinizi arttırır ve “iyi” HDL’nizı azaltır.
Ayrıca LDL parçacıklarının ebatlarını da küçültürler ki bu da onların pıhtılaşma olasılıklarını ve kalp krizi riskinizi de önemli ölçüde arttırır. Beslenmenizde yer alan trans-yağ asitlerinin yalnızca % 2 artması, kalp hastalıkları riskinizi % 23 ‘e kadar artırır. Trans yağları da içeren aşın kızarmış yiyecekler yemek, metabolik sendrom riskinizi % 25′e kadar arttırabilir. Tüm bu sağlıksal sıkıntılara rağmen gıda üreticileri tarafından yasal yollarla kullanılmaya devam edilen bu yağların tüketiminiLida yosun hapı kullanıcılarına kesinlikle tavsiye etmiyoruz. Mümkün olduğu kadar bu yağlardan uzak durmaya çalışın.

0 yorum:

Yorum Gönder