8 Haziran 2012 Cuma

Hareketli Yaşam Egzersizden Etkili mi?


Mevcut kılavuzlardaki en büyük değişim “egzersiz”den Öte “fiziksel harekete” odaklanılmasıdır. Bu da planlı, düzenli, sürekli, ritmik şekilde tempolu hareket yerine herhangi bir tempoda hareket etmeye çalışmaktır. Yeni tavsiyeler artık belirli sürelik egzersizler yerine gün içinde kısa süreli birçok aktiviteye olanak tanımaktadır. Bu da iki dakikalık yürüyüştavsiyesini mümkün kılmaktadır. Bizlerin Lida kullanıcılarına öncelikli olarak tavsiye ettiğimiz seçenek de gün içinde farklı zamanlara yayılmış kısa süreli egzersizler ve bolca hareket etmektir.
Bahçe işleri, ev tadilatı, temizlik, balık tutma, golf, raket sporları, at binmek, kayak, voleybol, basketbol, futbol ve hatta çocuklarla aktif olarak oyun oynamak artık egzersiz sınıfında yer almaktadır. Uzmanlar artık geleneksel egzersiz reçetelerinin çok kısıtlı ve talepkar şekilde tanımlanmış olduğunu ve gerçekçiliğini yitirdiğini düşünüyorlar. Günümüzde egzersiz yapmak için özel kıyafetler giymenize, havuza ya da spor kulüplerine kaydolmanıza gerek bulunmuyor. Bu tür egzersiz programlarında yer alamayan ya da almak istemeyenler için Hafif Egzersiz, günlük yaşantıda kendiliğinden, plansız hareketlere odaklanmaktadır. Ayrıca Hafif Egzersiz yapmak Lida zayıflama yosunu ile zayıflarken size yeterli olacak miktarda hareket kapasitesine sahiptir.
Çocukların nasıl egzersiz yaptıklarını düşünün, her gün oyun oynamak üzere dışarı çıkarlar (en azından televizyon ve bilgisayara yapışık yaşamayanlar). En son ne zaman komşunun çocuğu kapınızı çalıp çocuğunuzun “egzersiz” yapmak isteyip istemediğini sordu?
Ne yazık ki büyükler artık yeteri kadar oyun oynamıyor ve her türlü modern kolaylık fiziksel hareket ihtiyacımızı ortadan kaldırıyor. Arada sırada spor salonuna kaydolmayı düşünüyor olabiliriz ancak genellikle zaman, sıklık, tempo ve kalori yakımı ile belirlenen bu jimnastikler bizi yıldırır. Yeni kılavuzlarla bunlara ihtiyaç duymayacaksınız, fiziksel hareketleri metabolik form, Lida tableti ise zayıflamak için kullanacaksınız.

0 yorum:

Yorum Gönder