8 Haziran 2012 Cuma

Kilolu Olmak Her Zaman Kötü Değildir!


Kilonuz arttıkça kemik erimesinden acı çekme olasılığınız azalır. Bunun nedeni henüz bir spekülasyon konusudur ancak hormonal, mekanik ve beslenme etkenlerinin rolü olabilir. Kilolu kadınların kanlarında daha yüksek östrojen bulunması kemik kaybına karşı koruma sağlar ve menopoz sonrasında dahi yağ dokularında az da olsa östrojen üretimi devam edebilir. Aynı zamanda kilolu kadınlar incelere göre daha fazla besin tüketirler ve bu da optimal kemik sağlığı için daha fazla besin sağlıyor olabilir.
Mekanik bakış açısında “Kilonun kemiğin mineral yoğunluğuna güçlü etkisi her iki cinsiyet için de kilolara dayanan kemiklere bağlıdır” görüşü vardır. Bu bulgu göreceli olarak yüksek vücut ağırlıklarının ve yıllar boyu alınan kiloların kesin avantajları bulunduğunu bildiren Framingham araştırmasının henüz yayınlanmamış raporlarında yer almaktadır. Mayo Klinik, Tufts ve Fransa’daki bir araştırma dahil olmak üzere birçok araştırma kemik erimesi konusunda benzer sonuçlara ulaşmıştır. Fransız araştırmacıların vardıkları netice gibi “Ilımlı bir obezite dahi menopoz sonrası kemik erimesine karşı koruyucu bir rol oynamaktadır.” Bunlardan da anlaşılacağı üzere kilolu olmak her zaman kötü değildir. Ve Lida kullanıcılarına her zaman tavsiye ettiğimi yeniden tekrarlıyorum. Daha sağlıklı olmak için değil, daha güzel görünmek için Lida kullanın. Burdan Lida’nın sağlıksız zayıflattığı anlamı çıkmasın zira Lida yosun hapı bitkisel bir ilaçtır ve zayıflatırken sağlığı tehlikeye attığına dair hiç bir bilimsel veri yoktur.
Konuya geri dönecek olursak bu bulgulardan hiçbiri kemik erimesi rahatsızlığı riskini azaltmak için kilo alımı önerisi olarak görülmemelidir, amaç kilonun kötü olduğuna dair temel varsayımların hatalı olduğunu ortaya çıkarmaktır. Aynı zamanda rejim yapmak kemik yoğunluğunun da kaybedilmesi ihtimalini artırdığı için bu bulgular sağlıklı olmak için kilo verilmesinin rastgele önerilmesinin de sorgulanmasını hedefler. Taptığımız incelik ve bunu başarmak için sürdürdüğümüz rejimlerin zayıflatan ve potansiyel olarak hayatımızı tehlikeye atan hastalıklara neden olabileceğini fark etmek gerekir.

0 yorum:

Yorum Gönder