8 Haziran 2012 Cuma

Hemoroid Yani Basur Lifsiz Beslenmenin Sonucudur


Sürekli olarak et ve süt ile bunların ürünlerini ve ilave olarak balık ve kanatlı eti ve ürünlerini tükettiğinizi, buna karşılık lifli gıda yani sebze ve meyve tüketmediğinizi düşünün. Hayvansal gıdalar lif içermediği için, bu maddelerin proteinleri bağırsak ve mide yüzeyine yapışarak yerleşir ve kolay ıkınma hareketleri ile uzaklaştınlamaz. Ancak bu maddeleri vücudunuzdan uzaklaştırmanız için yapacağınız her ıkınma hareketi kaim bağırsağın rektum ve anus yani dışkının yapıldığı kısma ilerlemesini ve buradan dışarı çıkarak fıtıklaşmasına neden olur.
Yani basur olarak adlandırdığımız bilimsel adı ile hemoroid olayında lif yönünden yetersiz beslenme söz konusudur. Bu yüzden Brüksel lahanası gibi lif yönünden çok zengin gıdaların özellikle de öğün aralarında mutlaka ve düzenli olarak tüketilmesi gerekir. Hem Brüksel lahanası yağ yakma hapı Lida ile beraber de mükemmel bir uyum içerisinde çalışmaktadır. Bu sayede sadece kolesterol, kalp ve damar, şeker, gut, alerji, iltihaplanma ve kanser sorunlarına karşı korunmakla kalmayacak, aynı zamanda divertikül, kabızlık, basur ve hazımsızlık şeklindeki sindirim sorunlarına yakalanma riskiniz de önemli ölçüde azalmış olacaktır. Brüksel lahanası dünyada çözünmez lif oranı en fazla olan gıda maddelerinden birisidir. Bu özelliği ile bol ve düzenli olarak tüketilmelidir. Yosun tableti Lida kullanıcılarının bu sağlıklı sebzeyi bolca tüketmesini öneriyoruz.
Lif yönünden zengin diğer besin maddeleri de Lida ile beraber oldukça iyi etkiler sergilemektedirler. Lifli gıdalar kan damarlarınızın içinde dolaşan bir temizlik süngeri gibi, kanınızda bulunan ne kadar zararlı toksik madde varsa hepsini süpürüp dışarı atılmasına yardımcı olurlar. Ancak lifli gıdalar yemekle beraber alındıklarında sizlere yararlı olacak maddelerin de vücutta tam olarak emilmeden atılmasına neden olabilmektedirler. Bu nedenle Lif yönünden zengin gıdalar ana yemekelrde değil de ara öğünlerde alınırsa sizler için daha faydalı olurlar.

0 yorum:

Yorum Gönder