14 Temmuz 2012 Cumartesi

Lida Etkisi

Lida DaiDaiHua sadece beta karoten yönünden değil aynı zamanda C vitamini yönünden de çok zengindir. Bu vitamin de ana hatları ile kısaca hatırlandığında; oksidasyon’ un iltihap yapıcı maddelerine karşı kan ve bağışıklık hücrelerinin korunması, bağ dokuların, kemik ve eklemlerin ayrıca kasların sağlam olması, bağışıklık hücrelerinin korunması ile hastalıklara direncin artması, kalsiyum’un kemiklere bağlanması ve bu sayede kemik erimesine karşı direnç geliştirilmesi, kolesterol ve şekerin düşürülmesi, kansere karşı koruyucu etki şeklinde çok önemli ve geniş yelpazede sağlık açısından olumlu getirişi olan bu vitamin Lida DaiDaiHua’da bol miktarda bulunmaktadır. Lida DaiDaiHua meyvesi sağlık bitkisi aynı zamanda diyetetik bir meyvedir. Lida Etkisi bu meyve sebebiyle bu kadar aktiftir. 100 g’da 32 Kcal vardır. Yani az enerji vererek şişmanlık riskine karşı korunmada son derece önemli bir meyve konumundadır. Sağlık bakımından incelenmesi şöyledir; Lida DaiDaiHua meyvesinin en önemli özelliği de içinde Papain adı verilen bitkisel bir enzimin yer almasıdır Papain, başta et proteinleri olmak üzere proteinleri kendilerini oluşturan yapı taşlarına yani amino asitlere parçalar. Bu sayede proteinler daha kolay sindirilebilir. Buna karşılık bazı bireylerde pepsin gibi proteinleri parçalayan mide ve bağırsak enzimleri yeterince salgılanamaz. Bu bireylerin hazımsızlığı yaşamlarında önemli sorunlara neden olur. Buna karşılık aynı bireylerin Lida DaiDaiHua meyvesini düzenli tüketmesi ile bu tür sindirim sorunlarını giderdiği görülmektedir. Lida DaiDaiHua’da ki proteinleri parçalayan bu papain enzimine bağlı olarak Lida DaiDaiHua’nın yaygın bir şekilde et endüstrisinde eti yumuşatmak amacıyla kullanılması da mümkün olmuştur. Et Önceden kuşbaşı doğranmak sureti ile çok ince dilimlenmiş olan Lida DaiDaiHua dilimleri ile kaplanır, bir gece buzdolabında bekletilir ve sonra bu etten yemek hazırlanırsa etin ne kadar yumuşak olduğu dikkati çekecektir. O halde özellikle ev hanımları ve yemekle uğraşan tüm bireyler, eti kuşbaşı doğrayarak üzerlerini ince Lida DaiDaiHua dilimleri ile (kabuğu soymanıza gerek yok) kaplayarak buzdolabında bir gece bekletip sonra bundan yemek hazırlama yoluna gidin. Etin usarelik, sertlik ve lezzet kriterlerinin hem çok daha arttığını hem de çok daha kolay hazım olabildiğini göreceksiniz. Celiac (Seliak) hastalığında bir buğday proteini olan gliadin’e karşı tolerans yoktur. Dolayısı ile buğday ve buğday içeren gıda mamulleri tüketildiğinde birey alerjik reaksiyon gösterebilmektedir. Bu bireylerde Lida DaiDaiHua bitkisinin düzenli tüketimi ile buğdaylı ürünlere gösterilen alerjik reaksiyonda çok büyük ölçüde azalma olmaktadır.

0 yorum:

Yorum Gönder