18 Temmuz 2014 Cuma



Spor, toplumda pek sevilmeyen hatta hiç sevilmeyen unsurlardan biridir. Sadece zayıflamak içi yapılan hareketlerden meydana gelen unsur olarak görülen sporu toplumumuzda maalesef ki çok az sayıda insan uygulamaktadır. Bu durumun üstesinden gelebilmek adına spor yapmayı bilinçlendirmek gerekmektedir. Aynı zamanda spor yaparken de dikkat etmemiz gereken kurallarda mevcuttur. Spor yaparken sürekli aynı düzeyde ki hareketleri uygulamanız temponuzda herhangi bir değişiklik olmaması kilo verme de sizi bir hayli zorlayacaktır. Aynı zamanda sadece spor yapmak da bazen yeterli olmayabilir. Sağlıklı ve düzenli beslenme göstererek ideal kilo verimi süreci içerisine girebilirsiniz.

Egzersiz hareketlerini doğru seçmenizde fayda var. Çünkü yanlış ve size uygun olmayan egzersiz programlarını denemeniz yanlış kilo kaybına ve aynı zamanda vücudunuzun şekilsiz bir hal almasına neden olmaktadır. Bu yüzden uzmanların gözetimi altında kendi vücut indeksinize göre hazırlanmış egzersiz programı ile düzenli bir şekilde kilo verimi süreci içerisine girebilirsiniz.


Kim istemez ki sıkı ve fit bir vücuda sahip olmak? Genellikle erkeklerin düzenli olarak spor ve egzersiz programlarını yaptıkları gözlemlense de son zamanlarda kadınlarında tercihleri arasında yer alan spor ve egzersiz programları sıkı ve fit bir vücuda sahip olmak isteyen kadınların tercihleri arasında yer almaktadır. Aynı zamanda sadece güzel bir vücuda sahip olmak isteyenlerde değil sağlıklı ve güzel bir yaşam sürdürmek içinde uygulanabilmektedir. Fazla kiloların üstesinden gelebilmek adına uygulayabileceğimiz en doğal yöntemlerden biri olmaktadır. Spor yaparken doğru seçimlerde bulunmanızda bir o kadar önemli konulardandır. Düzenli spor ve egzersizin yanı sıra beslenme düzeniniz de dikkat etmenizde fayda var. Bu unsurları alışkanlık haline getirerek tüm yaşantınız boyunca uygulaya bileceğinizi de unutmayın.

7 Temmuz 2014 Pazartesi



Yaz aylarının gelmesi ile birlikte sıcak havalarda giderek ısınmaya başladı. Plajlarda güzel vücutlu kadınlar boy gösterirken siz hala fazla kilolarınızı kapatarak ve onları çeşitli yöntemler ile vermeye mi çalışıyor fakat veremiyor musunuz? O halde tüm bu farklı yollar ile zayıflamayı bırakarak daha sağlıklı ve güzel bir vücuda sahip olmaya var mısınız? İlk yapmanız gereken uzman bir diyetisyen yardımı ile uygulayabileceğiniz kendi vücut değerlerinizin ölçüldüğü hareketleriniz, vücut kitleniz gibi kendinize ait olabilecek bir diyet programı çıkarmanız gerekir. Bir başkasına ait olan diyet listesini uygulamanız sağlıksız olabileceği gibi aynı zamanda bir takım sorunlarında meydana gelmesine neden olmaktadır. Sağlıklı diyet programınızı uygularken diyetin kuralları dışına çıkmamanız da fayda var. Çünkü bu sefere kendinizi kandırmış olabileceğiniz gibi aynı zamanda kilo verimini de sağlıklı bir şekilde uygulamadığınızın da bir göstergesidir.

Bununla birlikte düzenli olarak spor programınızı uygulayabilirsiniz. Ancak bu program eğitmenlerinizin sizin vücut kitlenize göre hazırlanmalı ve sizleri hiçbir şekilde zorlamayacak hareketlerden olmasına da dikkat etmelisiniz. Vücudunuz her harekete alıştığında uyguladığınız hareketi bir tık daha zorlaştırarak daha sıkı bir vücuda sahip olma yönünde ilerleyebilirsiniz.


Sizlerde bikininizi özgürce üzerinizde taşımak istiyorsanız sağlıklı bir şekilde kilo veriminizi sağlayarak plajlarda özgürce dolaşın! Sağlıklı bir diyet programı ile destek sağlayabilecek olan ve bir de egzersiz programı ile bu sürece destek sağlayarak ideal kilonuza ulaşabilirsiniz. Eski ve bol olan kıyafetlerinizi çöpe atmanın zamanı geldi. Çünkü o kıyafetler var olduğu sürece kilo veriminiz de bir türlü ilerlemem kat edemeyebilirsiniz. Bu yüzden kilo veriminize engel olabilecek herhangi bir unsurdan bir an evvel kurtulmanız gerektiğini unutmamanızda fayda var.

 Son zamanların en çok tercih edilen ve konuşulan diyet programları arasında yer alan protein diyeti uygulayan kişi sayısı da bir hayli artmaktadır. Pek çok insan zayıflamak için ellerinden geleni yapabilirler. Mesela 180 kilo da ki bir kişiye seni 1 ayda 60 kiloya indireceğim derseniz balıklama atlar. Neden mi? Fazla kilolara sahip olan insanlar kilolarından o kadar bulanmış oluyorlar ki bir an önce kurtulmak için ölüme sürüklenen bir yolda bile yürümeye razılar. Bu şekilde davranan bir kişi dış görünüşünü öne atarak, sağlığını arka plana atmış olur. Bu gibi davranışlarda bulunan kişilerde ilerleyen zamanlarda bir takım sağlık sorunları ile karşılaşmamıza neden olabilecektir.

Bunun dışında vücudumuzun diğer besin unsurlarına da ihtiyacı vardır. Günlük olarak karşılayacağımız bu unsurları yeterli ve düzenli bir şekilde uygulamamız kilo verirken de sağlığımızdan da olmamış oluruz. Zayıflamak uğruna birçok farklı yöntem deneyerek ciddi anlamda sağlık sorunları yaşayanlar mevcut. Bu gibi sorunların önüne geçebilmek için uzman diyetisyenlerin sağlıklı diyet programları ile kontrollü bir şekilde kilo verimim sağlamasına yardımcı olabilirsiniz. Bunun yanı sıra düzenli olarak spor ve egzersiz programlarını uygulamanızda fayda var. Kilo verirken de vücudumuzun sıkılaşarak daha fit bir görünüm elde etmesini istiyorsanız egzersizlerinizi düzenli bir şekilde uygulamanız gerekebilir.  Bol su tüketimi de kilo vermemize yardımcı olabileceğinden sık sık tüketmemizde fayda var.


Protein diyeti sağlıklı olması ile birlikte hızlı kilo verimi sağlayarak ideal kilomuza ulaşmamızda yardımcı olacaktır. Fakat hedeflediğimiz kiloya ulaşınca diyeti bırakmamız verdiğimiz kiloların bir misli fazlasıyla vücudumuza geri dönmesine neden olabilir. Bu yüzden yaşamımız boyunca sağlıklı ve düzenli bir şekilde beslenme göstermemiz gerekebilir ki aynı zamanda sağlıklı bir yaşamada sahip olabilir.