5 Kasım 2012 Pazartesi

SAĞLIKLI ZAYIFLAMA VE DİYET

kış ayının girmesi ile yaşam tarzınızda bazı değişmeler olabilir.Daha yavaş edip daha fazla yiyecek yeriz.Yaz ayında zayıflayıp, verdiğimiz fazla kiloları kış ayında geri almabiliriz bu durum elbette istenmeyen bi durum.
Diyetisyenler, yazdan kışa geçerken bağışıklılık sisteminin zayıf olmasından  dolayı hem hastalanmayı engelleyecek hemde kış ayında diyet yapılmasını öneriyor.

    mikroplara  yenilmemek  için vitamin ve mineral desteklenmesi zengin beslenmeli. Özellikle A, C, B6, E vitamini ve Çinko, Selenyum minerallerinden zengin olan kış sebzelerinden brokoli, lahana, brüksel lahanası, kırmızı lahana, karnabahar, havuç, marul, yeşil biber, roka, sarımsak, soğan ve meyvelerden portakal, mandalina, greyfurt, kivi, elmadan bir veya birkaçı günlük beslenmede yer almalı.
    Kış ayında su kaybının çok azalmasından dolayı su içme alışkanlığımız da değişektedir ama bünyemizin metabolizma işleyişi için yaz kış su ihtiyacı olabiilir. Günde 2-2,5 lt su içmeyi asla unutmamalıyız.
    Kış ayının gecelerinde televizyona bakarak geçen zamanın da artmasından dolayı kişi daha fazla yemek yeme isteği hisseder. Yağlı, şekerli, hamurlu yiyecekler yerine taze sebze ve meyveler tercih edilmelidir
    Güneş ışığından daha az almamız ne Kış Diyetidaha mutsuz bir yapıya gireriz, bu sebeple de kışa doğru depresyon olayları da artar. Sinir yapımızın güçlenmesi için haftada en az 2 kez balık yemeliyiz, günde 10-15 adet fındık veya badem gibi kuruyemişler yenilmelidir.
    Daha fazla çocuklar ve bayanlarda görülen, üşümek, halsiz kalmak, baş dönmesi kendini gösteren demir azlığı de kışın artabilir. Günlük beslenmemizde et, kuru fasulye, yeşil mercimek, barbunya, nohut, yeşil yapraklı sebzelerden besin desteği alınmalı ve beraberinde demirin emilimini hızlandırmak için mutlaka limon suyu ilaveli salata tüketilmelidir
    Bitkisel çayları, kışın hem içimizi ısıtacak hem de içerisindeki yararlı besinler bizleri hastalanmamıza karşı koruyacaktır. Kuşburnu, ıhlamur, adaçayı, rezenane-limondan günde 1-2 fincan içmesinde çok fayda olduğu unutulmamalıdır.ayrıca kışın aldığımız kiloları tekrar geri vermek için tamamen bitkisel ve doğal lida zayıflama hapı kullanarak zayıflamanıza yardımcı olacaktır.şunu unutmamalıyız sağlıklı zayıflamak çok önenlidir. Hızlı zayıflamak her zaman vucudunuza zarar verebilir.
sağlıklı beslenme,abur ,cubur yiyeceklerden uzak durmak,ve ideal kilonuza kavuşmanıza yardımcı olacaktır.zayıf kalmak siz ve sevdiklerinizi mutlu edecektir.

0 yorum:

Yorum Gönder