12 Kasım 2012 Pazartesi

Kilo almak için ne yapmalıyım? Kilo aldıran yiyecekler


Kilo aldıran yiyecekler
Kilo aldıran yiyecekler
Burada daima zayıflama adına paylaşımlarda bulunduk fakat çok aşırı zayıf olan ve kilo almak isteyen takipçilerimizede yol göstermek ve bilgi sunmak adına bir kaç ipucu vermek adına güzel birşeyler yapalım istedim. Biliyorusunuz ki bir çok teknik ve yöntem ile diyet yapmaya çalışan arkadaşlar olduğu gibi kilo almak içinde çok fazla çaba harcayan kişilerde vardır.
Kilo almak istiyorum ancak bir türlü başaramıyorum” diyenler denseniz eğer, sizlere kilo almanız için yapmanız gereken yollardan bahsedeceğiz. Kilo almak için bir herhangi bir yolu denemeden önce neden zayıf olduğunuzu bir tedavi yöntemi ile bulup, buna göre bir çizelge hazırlamalısınız. Bazen çevrenizde çok yiyen ancak pekte kilosu olmayan ve hatta kilo almayan insanlar görebilirsiniz. Bu insanların hormonal sebeplerden, yetersiz beslenmelerden, parazitlerden, psikolojik sorunlardan dolayı karşı karşıya kaldıkları iştahsızlık ve parazit gibi nedenlerden dolayı kilo almadıklarını söyleyebiliriz.
Neden kilo alma gibi sorununuza belli bir çare bulduktan sonra, kendinize kilo almak için gerekli bir beslenme programı hazırlamalısınız. Beslenme programınızda kalori miktarınızı arttıracak besinler olmalıdır. Günlük besinlerinizden ne kadar kalori almanız gerektiğini hesapladıktan sonra 500-1000 kadar kalori fazla olarak eklenmesiyle besin tüketmelisiniz. Bu durumuna bir örnek gerekirse, enerji ihtiyacı için günlük 2500 kalori alması gereken bir kişinin kilo almasını gerçekleştirebilmesi için 3000 – 3500 civarlarında bir kalori alması gerekir. Bu nedenle yapacağınız programda ki besinlerinizin size ne kadar kilo sağlayıp sağlamadığını ölçmelisiniz.
Metabolizma, gündüz saatlerine göre akşamları daha yavaş çalışır. Eğer yediğiniz Besinlerin size kilo olarak geri dönmesini istiyorsanız, akşam saatlerinde yemek yeme ihtiyacınızı daha fazla arttırın. Sıvı olarak da kilo alabilirsiniz. Bu gibi kilo alma yöntemleri dışında bitkisel ve ilaç yardımları da bulunmaktadır. Bunları doktor tedavisi ile yapmanız gerekiyor.

5 Kasım 2012 Pazartesi

Neden Kilo Veremiyoruz?

images Neden Kilo Veremiyoruz?

Kilo vermede başarılı olmanın tek yolu bunu, yaşam tarzınızda yapacağınız bir değişiklik olarak görmektir. Kısa bir dönem boyunca aç kalmayı diyet olarak algılayanların elde edeceği tek şey, kısa zamanda diyeti bırakmak olacaktır. Çünkü zor gelecektir. Bu nedenle de sağlıklı ve dengeli bir beslenme programı uygulamak en yiyisidir. Çoğu diyetisyen kadınların, günde 1300-1500 kalori alması gerektiğini belirtiyor. Eğer örneğin 1000 ya da altı kalorilik bir diyet uygulamaya kalkarsanız, sürekli aç kalmaktan ötürü o diyeti bırakmanız çok muhtemeldir. Üstelik dengeli bir diyetle pek çok farklı besinden de faydalanabilirsiniz.
Ünlülerin diyetlerini takip etmek
Jennifer Aniston gibi görünme fikri çekici gelebilir ama pek çok diyetisyen, bu sene çok moda olan ünlülerin diyetlerini eleştiriyor. Jennifer Aniston ve Geri Halliwell’in favori diyetler olan Atkins diyeti şüphesiz işe yarıyor. Ancak bu diyet, alınan karbonhidratı ciddi şekilde kıstığı ve proteini artırdığı için ideal olmaktan uzak. Çünkü karbonhidratlar dengeli beslenmenin önemli bir parçası ve bol protein-az karbonhidratlı beslenme vücudun kalsiyum kaybetmesine neden oluyor. Ünlülerin yaptığı çoğu diyet, belli bir besin ya da besin grubunu programın dışında tutmaya yönelik olduğundan, bağlı kalınmaları ve başarılı olunması zor diyetlerdir. Bunun yerine hem karbonhidrat, hem de protein içeren az yağlı bir diyet tercih edilmelidir.
Yedikleriniz konusunda kendinizi aldatmak
Diyetinizi harfiyen uyguladığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Ancak eğer hala kilo vermiyorsanız, o zaman yedikleriniz konusunda kendinizi kandırıyor olabilirsiniz. Örneğin çayın yanında yediğiniz o 2 tane bisküviyi, ya da doğum günü partisinde elinize tutuşturulan pastayı, ağzınıza attığınız bir avuç fıstığı, ya da yerdiğiniz grissinileri saymayı unutuyorsunuzdur belki, ya da kendinizden bile saklıyorsunuzdur. Ama bunlar biriktikçe kilo verememenizin sebebi olup çıkıveririler. Eğer kilo verememekten şikayet ediyorsanız, bir beslenme günlüğü tutun ve yiyip içtiğiniz her şeyi yazın. Haftanın sonunda, eğer dürüstçe her yiyip içtiğinizi yazdıysanız, niye kilo veremediğinizi göreceksiniz.
Egzersizi programınızın dışında bırakmak
Pek çok insan zayıflamak istediğinde, aldığı kalori miktarını azaltıyor ama egzersizi bu programa dahil etmeyi düşünmüyor.
Tabii ki egzersiz olmadan kilo verebilirsiniz. Ama egzersiz metabolizmanızı hızlandıracağından, sadece diyetle vereceğinizden fazla kaloriyi yakabilirsiniz. Bir çoğumuz haftada bir kez aerobik bir egzersiz yapmanın yeterli olduğunu düşünüyor. Ancak metabolizmayı hızlı tutmanın en iyi yolu günde 20-30 dakikayı egzersize ayırmak. Yapabilecekleriniz arasında ise, asansör yerine merdiveni kullanmak, toplu taşıma araçlarından erken inmek ve eve/işe yürümek, bisiklete binmek yer alıyor. Tabii seçenekleri çoğaltabilirsiniz. Uzaktan kumandayı kullanmak yerine yerinizden kalkıp kanalı değiştirmek bile haftada fazladan 200 kalori demektir.

İnce Bel Egzersizi


egzersiz İnce Bel Egzersizi
Belinizi çepeçevre saran o yağ kütlesinden kurtulmak istiyorsanız, önce yediklerinizi kontrol altına almanız gerekiyor; ama egzersiz de şart. Çünkü bu bölgedeki yağlardan yavaş yavaş kurtulsanız bile, egzersiz yapmadan istediğiniz düz ve sıkı görünüme kavuşmak biraz zor görünüyor. Ya da diyelim ki aslında bel bölgesinde kilo fazlası olmayan mutlu kişilerdensiniz ama bu bölgenin daha güzel ve çekici görünmesini istiyorsunuz. Çözüm yine aynı: Egzersiz. Öte yandan egzersiz yapmak, yağları eritmek için yerlerde yuvarlanıp tonlarca mekik çekmenin de çekilir yanı yok. Peki ne yapmalı? İşte size 3 egzersiz. Bu egzersizler sayesinde beliniz incelecek, sırtınız güçlenecek ve omurganız esneyecek. Böylece daha uzun boylu ve zarif görünürken, forma da girmiş olacaksınız.
Egzersizlerden randıman almak için haftada üç ila dört kez yapmanızı öneriyoruz. Ayrıca egzersiz esnasında karın, sırt ve bacak kaslarınızı sıkın.

Yere uzanıp sol yanınız üzerine yatın. Sağ ayağınızı sol ayağınızın üzerine atın ve sağ elinizi başınızın arkasına koyun. Eliniz ileri bakacak şekilde dirseğinize dayanarak güç alın. Dirseğinizle omzunuzun bir hizada olmasına dikkat edin. Şimdi yere değen kolunuzdan destek alarak kalçanızı ve bacaklarınızı yerden kaldırın.
Yavaş yavaş alçalın ama yere değmeyin. 10 tekrar yaptıktan sonra bacak değiştirip tekrarlayın.
Egzersiz esnasında öne eğilmeyin, omuzlarınızı kambur tutmayın.
Yere oturun. Dizlerinizi kendinize doğru çekin ve ayaklarınızı yerden kaldırmayın. Şimdi bir ila bir buçuk kiloluk bir dambılı iki ucundan tutun ve kollarınızı göğüs hizasında ileri doğru uzatın. * Kollarınızı düz tutup sol bacağınızı kaldırırken, karın kaslarınızı sıkarak gövdenizle sola dönüp dambılı aşağı indirip yere yakın tutun. Başlangıç pozisyonuna dönüp sonra sağ yanınıza dönerek devam edin. Sağ-sol değişimini yaparak 10 tekrar yapın. Yere oturup bacaklarınızı sol yanınıza doğru kırın ama kendinizi kasmadan, rahatça oturun. Bu esnada sağ ayağınız da sol dizinize değsin. Sol baldırınızı sol elinizle tuttuktan sonra, sağ kolunuzu yukarı uzatın. Kendinizi zorlamadan sol yanınıza doğru esnerken sağ elinize bakın. Diğer yanınızla tekrarlayın.

Düz Karın için Egzersiz Hareketler



tersmekik1 Düz Karın için Egzersiz Hareketler
Elleriniz vücudunuzun yanında düz olarak yere koyun. Vücudunuzun üst kısmı zemine dayanırken, kalçanızı mümkün olduğu kadar yukarı doğru kaldırarak esnetmeye çalışın. Bu hareket sırasında da karın kaslarınızı daraltarak kısaltın. Başlangıçtan itibaren aynı esneme hareketlerini tekrarlayın.

duzmekik1 Düz Karın için Egzersiz Hareketler
Yere önce sırtüstü yatın. Ellerinizi ve ayaklarınızı vücudunuzla tam bir dik açı yapacak şekilde yukarı kaldırın. Gövdenizin üst kısmını yavaşça yukarı doğru kaldırırken ellerinizi ayak uçlarınıza yaklaştırabildiğiniz kadar yaklaştırmaya çalışın. Bu hareket sırasında karın kaslarınızı daraltarak kısaltın. Geriye doğru esneyerek ilk pozisyona dönün. Başlangıçtan itibaren aynı esneme hareketlerini tekrarlayın.
caprazmekik1 Düz Karın için Egzersiz Hareketler
Dizleriniz kırılmış vaziyette ve baldırınız vücudunuzla 90 dereceye yakın bir açı yapacak şekilde sırtüstü yere yatın. Kollarınızı göğsünüzün üst kısmında çapraz olarak tutun. Yavaşça omuzlarınızı yukarı ve ileriye doğru kaldırarak vücudunuzu hafifçe sağ tarafa doğru esnetin. Bu esneme sırasında karın kaslarınızdaki daralmayı hissedin. Daha sonra geriye giderek başlangıç pozisyonuna geri dönün. Bu hareketi istediğiniz kadar tekrarladıktan sonra, aynı hareketi bir kez de sol tarafa doğru esneyerek tekrarlayın.

kış ayının girmesi ile yaşam tarzınızda bazı değişmeler olabilir.Daha yavaş edip daha fazla yiyecek yeriz.Yaz ayında zayıflayıp, verdiğimiz fazla kiloları kış ayında geri almabiliriz bu durum elbette istenmeyen bi durum.
Diyetisyenler, yazdan kışa geçerken bağışıklılık sisteminin zayıf olmasından  dolayı hem hastalanmayı engelleyecek hemde kış ayında diyet yapılmasını öneriyor.

    mikroplara  yenilmemek  için vitamin ve mineral desteklenmesi zengin beslenmeli. Özellikle A, C, B6, E vitamini ve Çinko, Selenyum minerallerinden zengin olan kış sebzelerinden brokoli, lahana, brüksel lahanası, kırmızı lahana, karnabahar, havuç, marul, yeşil biber, roka, sarımsak, soğan ve meyvelerden portakal, mandalina, greyfurt, kivi, elmadan bir veya birkaçı günlük beslenmede yer almalı.
    Kış ayında su kaybının çok azalmasından dolayı su içme alışkanlığımız da değişektedir ama bünyemizin metabolizma işleyişi için yaz kış su ihtiyacı olabiilir. Günde 2-2,5 lt su içmeyi asla unutmamalıyız.
    Kış ayının gecelerinde televizyona bakarak geçen zamanın da artmasından dolayı kişi daha fazla yemek yeme isteği hisseder. Yağlı, şekerli, hamurlu yiyecekler yerine taze sebze ve meyveler tercih edilmelidir
    Güneş ışığından daha az almamız ne Kış Diyetidaha mutsuz bir yapıya gireriz, bu sebeple de kışa doğru depresyon olayları da artar. Sinir yapımızın güçlenmesi için haftada en az 2 kez balık yemeliyiz, günde 10-15 adet fındık veya badem gibi kuruyemişler yenilmelidir.
    Daha fazla çocuklar ve bayanlarda görülen, üşümek, halsiz kalmak, baş dönmesi kendini gösteren demir azlığı de kışın artabilir. Günlük beslenmemizde et, kuru fasulye, yeşil mercimek, barbunya, nohut, yeşil yapraklı sebzelerden besin desteği alınmalı ve beraberinde demirin emilimini hızlandırmak için mutlaka limon suyu ilaveli salata tüketilmelidir
    Bitkisel çayları, kışın hem içimizi ısıtacak hem de içerisindeki yararlı besinler bizleri hastalanmamıza karşı koruyacaktır. Kuşburnu, ıhlamur, adaçayı, rezenane-limondan günde 1-2 fincan içmesinde çok fayda olduğu unutulmamalıdır.ayrıca kışın aldığımız kiloları tekrar geri vermek için tamamen bitkisel ve doğal lida zayıflama hapı kullanarak zayıflamanıza yardımcı olacaktır.şunu unutmamalıyız sağlıklı zayıflamak çok önenlidir. Hızlı zayıflamak her zaman vucudunuza zarar verebilir.
sağlıklı beslenme,abur ,cubur yiyeceklerden uzak durmak,ve ideal kilonuza kavuşmanıza yardımcı olacaktır.zayıf kalmak siz ve sevdiklerinizi mutlu edecektir.