28 Aralık 2012 Cuma

Zayıflamanın diyet ve sporla olacağını hemen hemen herkes bilir. Yine de birkaç diyet önerisine ihtiyacınız varsa okumaya devam edin. Bu ipuçları ve öneriler fazla kilolarınızdan kurtulmanızı sağlayabilir. Tek bir yiyecek üzerine odaklanmaktansa farklı meyve ve sebze çeşitleri üzerine yoğunlaşın. Vitamin ve protein oranı yüksek az yağlı ürünler tercih edin. Her gün düzenli olarak meyve tüketin. Bol miktarda sıvı tüketmeye özen gösterin. Özellikle su sıvılar içinde en yararlısıdır bu yüzden günde en az 8 bardak su için. Bazı insanlar susuzlukla açlığı karıştırdıkları için daha fazla yerler. Bunu önlemek için de bol sıvı tüketilmesi önerilir. Kalori ve şeker oranı yüksek içeceklerden uzak durun.
Tüm sevdiğiniz yiyeceklerden uzak durmanıza gerek yok. Çok sevdiğiniz yiyeceklerden uzak durursanız bu sizi umutsuzluğu ve daha sonraki aşamada ise daha fazla yemeye itebilir. Sevdiğiniz şeyleri az miktarlarda yiyebilirsiniz. Tatlı yemeyi seviyorsanız tamamen kesmek yerine küçük porsiyonlar halinde tüketin. Bir ya da iki hafta iyi diyet yaptığınıza inandığınız durumlarda kendinizi en sevdiğiniz tatlıyla ödüllendirin.
Zayıflamak istiyorsanız kendinizi kontrol etmek çok önemlidir. Düzenli ve sağlıklı beslenirken spor yapmayı da ihmal etmeyin. Kilo vermek zor bir yolculuktur. Hemen pes etmeyin ve fazla kilolarınızdan kurtulana kadar devam edin. Metabolizmanızı hızlandıran ve enerji veren yiyecekleri tercih edin.

14 Aralık 2012 Cuma

Son zamanlarda aşırı kilo kazanma alışkanlığı gittikçe yaygınlaşmaya başladı. Eğer sizde moralinizi bozan hayata negatif bakmanızı sağlayan fazla kilolarınızdan bir an önce kurtulmak ya da ideal kilolarınızı korumak istiyorsanız, Dr Mehmet Öz sizin sıkıntılarınıza çare olacak aynı zamanda sağlıklı diyet yapmanızı sağlayacak altın kuralları sizlerle paylaşıyor.


Streç Pantolon Giymeyin
Giyiminiz kilo almak için bir erken uyarı sistemidir. Kotlarınıza girmek zorlaştığı zaman, tetikte olmak gerektiğini biliyorsunuz. Streç kıyafetler giyerek bilmeden kilo almanızı kolaylaştırırsınız ve böylece vücudunuzun nasıl değiştiğinden habersiz kalırsınız.
Kötü Kıyafetlerinizi Dolabınızda Tutmayın
Sağlıksız kilodayken giydiğiniz kıyafetleri dolabınızda tuttuğunuzda bu size kilo verememe durumunuzda kafanızda yedek bir plan oluşturur. Bunun yerine, büyük beden pantolonlarınızdan kurtulma yolunda ilerleyin.
Dört Ayaklı Hayvanların Etini Haftada Bir Kereden Fazla Yemeyin
Dört ayaklı hayvanların eti, tavuk gibi iki ayaklı veya balık gibi ayaksız hayvanlara göre daha fazla doymuş yağ içerir. Ayrıca haftada bir kereden daha fazla, çok miktarda kırmızı et tüketen kadınların kalp krizinden ölme riski yüzde 50 daha fazla olduğu gibi kanser oranı da daha yüksektir.
Atıştırmalıklardan Vazgeçin
Buzdolabınızı açmadan önce öğününüzü belirleyin. İhtiyacınız olan kadarını alın ve kapatın. Gün boyunca buzdolabının kapağını açmak sizi tahrik edici seçimlere ve fazla yemeye iter.
Akşam 19:30’dan Sonra Yemeyin
Gece geç saatlerde yemek yediğiniz zaman ne kadar ölçüde yediğinizin farkına varamazsınız. Özellikle televizyonun karşısında yeme olasılığınız yüksektir ve yüksek kalorili atıştırmalıkları seçmeniz daha olasıdır. Daha büyük porsiyonlar daha çok kalori demektir.
Her Bir Lokmanızı En Az 20 Kez Çiğneyin
Çiğnemek, uygun zamanda tokluk hissi yaratması için vücudunuzu harekete geçirerek yemek yediğinizi fark etmenizi sağlar. Yeteri kadar çiğnemediğiniz zaman bu işlemi geçersiniz ve gerçekten doyana kadar daha çok yersiniz.
Komşunun Tabağına Göz Dikmeyin
Gününüzü başkalarının sandviç veya atıştırmalıklarından otlanarak geçirirseniz, kolayca 1000 kalori almış olursunuz.
Cebinizde Bozukluk Taşımayın
Bozuk parayı yiyecek satış makinesinden daha fazla hiçbir şey sevemez. Yanınızda hazır bozukluk bulundurduğunuzda tahrik edici, bol kalorili bir öğlen kaçamağına dur diyemezsiniz.
Ayaktayken Yemeyin
Oturarak yemek sizi yemek yediğinizin farkına vardırır. Yavaş yiyin böylece vücudunuz çok geç olmadan doyduğunuz zaman size haber verecektir.